Over ons

ESTEM staat voor Energy Saving Technologies and Energy Management. Voor supermarkten en aanverwante bedrijven in retail verzorgen wij energiebesparende koeloplossingen op maat.

Of dat nu deursystemen voor wandkoelingen (Straight Line), LED-verlichting voor het uitlichten van uw product (E-flex), visplaten of glasafdekkingen voor koel- en vrieseilanden (Keep Cool) zijn… U krijgt bij ons maatwerk. In no time ingebouwd.

Onderdeel van de Bouwman Groep

Marktleider ESTEM is onderdeel van de Bouwman Groep, gevestigd in Harderwijk, Nederland. De Bouwman Groep is een internationaal opererende onderneming met meer dan dertig jaar ervaring in alle aspecten van koeltechniek. In 2007 kreeg de discussie rondom dagafdekkingen een nieuwe dimensie door de uitspraak van de Raad van State (in de zaak tussen een aantal supermarktorganisaties en het dagelijks bestuur van de Milieudienst IJmond en het college van burgemeesters en wethouders van Zandvoort) en sindsdien speelt de ESTEM BV vanuit de Bouwman Groep een actieve en leidende rol m.b.t. de toepassing van innovatieve dagafdekkingen.

In eerste instantie met Keep Cool voor horizontale vrieseilanden, maar ook al snel door middel van Straightline enkelglas deuren voor verticale koelmeubelen. In 2014 is ESTEM ook actief geworden met een eigen lijn van LED-verlichtingen, E-Flex. Doel: een completere portfolio te hebben met product specifieke LED-verlichting en meer snelheid en flexibiliteit naar de markt.

Nieuwe generatie dagafdekking van koel- en vriesmeubelen

De meest recente toevoeging betreft de introductie van de dubbelwandige Straightline composietdeuren, een volgende innovatie voor de klanten in de Benelux en elders. Op testbasis nu links en rechts in supermarkten geplaatst, maar tevens loopt nog een haalbaarheidsstudie waarbij de technische en economische haalbaarheid van de in Nederland te produceren deuren wordt onderzocht. Voor deze studie is vanuit de Europese Unie subsidie toegekend.

OP-Oost+ondertitel+EU-logo-CMYK-2014-11-D03.indd

Bekijk onze

Online Catalogus

Zoekt u energiebesparende deuren voor uw koelmeubel? Wilt u uw producten fraai uitlichten met LED-verlichting? Of zoekt u een horizontaal dagafdekkingssysteem? Onze catalogus biedt u een overzicht van onze producten die we altijd op de door u gewenste maat afleveren.

Naar de catalogus